STRĂINII INVESTESC ÎN VITICULTURĂ

0
1408
Buzăul este unul dintre cele mai generoase judeţe în ceea ce priveşte producţia de vin, teritoriul său fiind intersectat de două mari podgorii: Dealu Mare, în partea de sud, şi Podgoria Coteşti, în zona Râmnicu Sărat. Cele mai mari suprafețe cultivate cu viţă de vie sunt însă în localitatea Breaza. În acesta zonă sunt şi cei mai mulți străini care au investitit în viticultură.
România este una dintre marile puteri viticole ale lumii, cu o tradiţie de cel puţin 2.000 de ani în cultivarea viţei de vie si cu o suprafata de aproximativ 190.000 de hectare cultivate cu vie. Acum 30 de ani suprafaţa viticolă înregistra insa aproape 300.000 de hectare. România are mai multe regiuni viticole, ce cuprind 39 de mari podgorii, dintre care cele mai cunoscute sunt cele de pe Târnave, de la Cotnari, Huşi, Panciu, Odobeşti, Dealu Mare, Murfatlar ori Recaş. In judetul Buzău, cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă-de-vie este în localitatea Breaza.
În zona Breaza sunt şi cei mai mulţi afaceriști străini care au investit în productia de vin. Tot aici, un investitor francez deţine, din 2003, o suprafaţă de 35 de hectare de viţă de vie ecologică. Viticultura ecologica implică un număr mai mare de tratamente fitosanitare, iar acest tip de vie are o încărcătură de struguri mai mica pe butuc.
Inclusă în zona viticolă Dealu Mare, comuna buzoiană Breaza este amplasată în zona Subcarpaţilor de Curbură, la o distanţă de cca. 30 km de municipiul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =