Victor Benescu: “Triatlonul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, datorită unui bun management al federației FRTRI!”

0
2102

Victor Benescu, primul instructor de triatlon din Buzău, ne explică interesul și adrenalina pentru această formă inedită de sport și motivul pasiunii sale:

“Triatlonul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, datorită unui bun management al federației FRTRI!”

Sport prin fugă, pedalare și înot! Trei forme de mișcare pe uscat, prin apă și cu bicicleta au devenit acum pasiunea numărul 1 pentru instructorul de fitness buzoian Victor Benescu. După ce și-a încercat forțele la câteva zeci de astfel de competiții, mastetrainerul revine cu informații noi despre acest domeniu nou, laudă federația ce reprezintă triatlonul și ne spune și nouă cum este să fii acum profesor pe latura aceasta, fiind chiar singurul din județ acreditat să predea avantajele triatlonului.

Silvia BUNICĂ: Din această lună ești primul instructor de triatlon din județ, ce presupune această veste pe care ne-ai dat-o? Spune-ne exact ce înseamnă acest domeniu?

Victor Benescu: În România, Triatlonul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani, datorită unui bun management al federației de Triatlon FRTRI, condusă de Klosz Peter. Avem pentru anul 2018 chiar 28 de competiții de triatlon puse pe hârtie, ce se vor organiza numai în Romania, plus competiții de nivel european și internațional. Iar dacă privim puțin înapoi, primul concurs de Triatlon s-a ținut în San Diego, pe 24 septembrie 1974 și a avut 46 de sportivi la start. La concursul din acest an, numit IRONMAN de la Kona, HAWAI au fost deja 1800 de concurenți care, în prealabil, au trebuit să se califice la această competiție. În România, primul concurs de Triatlon a avut loc la 31 iulie 1992, la lacul Reci și a avut 5 sportivi la linia de start. Din anul 2000, de la Jocurile Olimpce de la Sydeny triatlonul a devenit sport olimipc cu proba de 1500m înot, 40 de ciclism și 10 de alergare. Și ca să fim și mai expliciți, proba Ironman constă in 3800 m înot, 180 km de ciclism și 42,2 km de alergare, evident toate aceste probe parcurgându-se una dupa alta, în cel mai scurt timp posibil. Câștigătorul de anul acesta a campionatului Mondial este LANGE PATRICK cu un timp record de 8:01:40.

S.B.: Pasiunea ta și mai nou sigla și titulatura ta vor contribui la organizarea unei astfel de competiții și la Buzău?

V.B.: În discuția avută cu domnul Klosz Peter, presedintele FRTRI, am primit asigurări că voi avea tot sprijinul de care am nevoie pentru a organiza chiar și în judeșul Buzău un concurs de Triatlon. De exemplu, la lacul de la Siriu se poate organiza un astfel de concurs.

S.B.: Ai participat deja la zeci de astfel de triatloane, ai căpătat o anumită experiență, vei învăța acum pe alți pasionați să elimine impedimentele regăsite de tine pe traseul succesului, unde te vezi peste câțiva ani, tot în sala de fitness sau la catedra de predat avantajele și cucerirea medaliilor în asemenea competiții ?

V.B.: Le voi combina pe amândouă, cu success și mai multă ambiție, să ne fie din ce în ce mai bine. Fără fitness, mișcare, sport, nu poți intra într-un astfel de concurs. Pe viitor am convingerea că acest tip de mișcare, de sport va cunoaște o dezvoltare pe măsura frumuseții lui și în Buzău, chiar dacă noi aici pornim cu un deficit- neavând unde să ne pregătim la proba de înot. Oricum ar fi, ne putem pregăti intens la mersul cu bicicleta, cursiera, MTB, cât și la alergare, să fim cei mai buni!

Și apropos, pentru antrenament și consiliere, mă puteți găsi pe facebook și pe pagina meai www.victorbenescu.ro. Succes!

Interviu realizat de Silvia BUNICĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 39