Proteste în Capitală

0
1007
sursa foto: EuropaFm

 

Aproximativ 45.000 de oameni au protestat duminică seară. Oamenii au scandat ”Justiție, nu corupție”, ”PSD, ciuma roșie” și ”Demisia” și au mers cu pancarte pe care a stat scris ”Toți pentru Justiție”. La protest au fost prezenți și jandarmii.

Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în alte județe din țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Printre semnatari apelului lansat pe facebook, se află Platforma România 100, Corupția Ucide, Centrul Român pentru Politici Europene, Freedom House, dar și politicieni.

”PSD-ALDE a intrat cu viteză în ultima fază pentru adoptarea Legilor Justiției: calendar accelerat în Parlament, mobilizare masivă în comisii, forțarea procedurilor parlamentare. Ei vorbesc de stat paralel. Realitatea este că România ajunge să fie un stat capturat”, spun semnatarii apelului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =