Trecerea a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso, zi marcată de Actorii Teatrului de Stat din Constanța

0
1152

Actorii Teatrului de Stat din Constanța se pregatesc pentru cel mai important act cultural al anului, ce marchează trecerea a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso. Potrivit organizatorilor, „Ovidius in love. Jurnalul unui exilat îndrăgostit”, în regia lui Alexander Hausvater va reprezenta un eveniment şi pentru intreg teatrul  românesc. „Ovidius in love” va putea fi vizionat la sfârșitul acestei luni, timp de 3 zile, gratuit.

 

Teatrul de Stat Constanța vă invită, la ultima sa premieră: „Ovidius in Love: Jurnalul unui exilat îndrăgostit”. Piesa este o dramatizare după un roman al lui Marin Mincu și a fost conceputa în urmă cu un an. Alexander Hausvater şi echipa sa din Teatrul de Stat Constanţa pregătesc un spectacol prin care constănțenii îl vor cunoaște „de-adevăratelea” pe cel ce le-a întemeiat cultural oraşul.

Piesa se va juca cu prilejul împlinirii a 2.000 de ani de la naşterea lui Ovidiu. Programarea primelor spectacole în 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie va marca şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României, dar va avea şi rolul de a-l comemora pe profesorul Marin Mincu.

 

„Ovidius in Love” a obţinut cel mai mare punctaj în concursul organizat de Primăria Constanţa pentru finanţarea proiectelor culturale cu tematica Bimilenar Ovidius. „Ovidius in Love” are programate șapte spectacole la Teatrul de Stat Constanța, în perioada 30 noiembrie – 17 decembrie.

Intrarea este liberă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 94