CRIZĂ ACUTĂ DE SÂNGE

0
1132

Scadere dramatică a numărului de donatori de sânge la Buzău. Reprezentanţii Centrului de Transfuzii abia mai fac  față solicitărilor venite de la spitalele din Capitală și județul Buzău şi fac un apel la oameni să vină să doneze sânge, în condiţiile în care numărul urgenţelor chirurgicale şi al bolnavilor este în continua creştere.

Centrul de Transfuzii din Buzău este aproape gol în fiecare zi. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în anii trecuţi cei mai puţini donatori erau doar în lunile de vară, din cauza concediilor. Până acum, stocurile Centrului au fost realizate prin mai multe campanii de recoltare realizate cu ajutorul unor instituții buzoiene.

Oamenii trebuie să știe că nu e nevoie să aibă loc o tragedie pentru a dona sânge. Ei trebuie doar să facă o faptă bună, pentru ca orice picătură de sânge contează.

În prezent, doar persoanele care au apropiaţi aflaţi în suferință mai donează sânge. Cele mai solicitate grupe sanguine de către spitale sunt 0 negativ, AB negativ şi A2 negativ.

Cei care vor să doneze sânge trebuie să fie sănătoşi şi să aibă peste 50 de kg. Donatorii primesc o zi liberă de la serviciu, decontarea biletelor de transport şi şapte tichete de masă. La o donare se recoltează 450  ml de sânge, cantitate ce se reface, ca volum, în câteva ore, iar celular în 2 săptămâni.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

85 + = 93