Azilul de bătrâni din Vintilă Vodă va fi preluat de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău

0
1164

 

Bucurie mare pentru bătrânii îngrijiți în azilul de bătrâni din Vintilă Vodă, județul Buzău, asezământ care se confruntă cu o situație financiară critică. Din 2018,   căminul de bătrâni va fi preluat de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean. Bătrânii se temeau că vor fi nevoiți să părăsească locul care le-a devenit casă de ani de zile, mai ales că unii dintre ei nici nu ar avea unde să se ducă, în caz că ar fi  fost evacuați.

Azilul de bătrâni din Vintilă Vodă, județul Buzău, unde se  află în prezent 38 de asistați, a fost la un pas să fie închis din lipsa finanțării. Căminul se afla in administrarea Consiliului Local Vintilă Vodă, care nu îi mai poate asigura insa fondurile necesare functionarii. Saptamana viitoare Consiliul Județean Buzău va perfecta trecerea azilului în structura Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, rezolvând astfel problema finanțării.

Căminul de bătrâni din Vintilă Vodă urmează să fie preluat cu tot cu datoriile existente în acest moment, condiția impusă de autoritățile județului fiind aceea de preluare a clădirilor și terenului aferent în vederea efectării de investiții. Pentru cunatificarea exactă a restanțelor, va fi  desemnată o comisie de audit din compartimentul de specialitate al Consiliul Județean Buzău. În ultimii ani, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă s-a chinuit să supraviețuiască. Salariile celor 24 de angajați nu au mai fost plătite de cateva luni, iar către furnizorii de servicii s-au acumulat restanțe uriașe.

Azilul de  bătrâni din Vintila Voda a fost  înființat în 2011 după desființarea spitalului din localitate. Problemele căminului au apărut la finele anului 2015, când a fost sistată finanțarea de la Ministerul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =