TIR încărcat cu 42 de saci de azotat de amoniu, răsturnat în apropierea localitatii Padina

0
1610

A fost panică, luni, pe Drumul Național Buzău-Slobozia, din cauza unui TIR răsturnat în apropierea localitatii Padina. Autocamionul era încărcat cu 42 de saci de azotat de amoniu, existând pericolul unei explozii, motiv pentru care traficul a fost blocat complet. Echipajele de pompieri de la ISU Buzău au intervenit la fața locului și au îndepărtat orice pericol.

Evenimentul rutier s-a produs la orele prânzului. Autocamionul transporta o încărcătură extrem de periculoasă, 42 de saci de azotat de amoniu, substanţă folosită ca îngrăşământ în agricultură. Din fericire, în urma accidentului nu au rezultat victime, dar au fost scurgeri de combustibil din TIR, astfel că exista pericolul unei explozii. Imediat, a fost luată măsura închiderii imediate a circulaţiei. La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ISU şi o ambulanţă SMURD.

Imediat după ce au fost decuplate bornele maşinii, pompierii au îndepărtat uleiul scurs din maşină. Apoi, angajaţii ISU au procedat la scoaterea sacilor cu azotat din remorca tirului.

Șoferul TIR-ului, un cetățean bulgar în vârstă de 48 de ani, a fost amendat de către polițiști. Autocamionul cu azotat de amoniu venea din Bulgaria şi se îndrepta spre comuna buzoiană Gălbinaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 31