Proiectul pentru implementarea unei platforme educaționale online, a fost blocat

0
1450

Proiectul inițiat de Primăria Buzău privind impementarea unei platforme educaționale online a fost blocat de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Motivul: abaterile grave de la prevederile legislative, afecteaza procedura de atribuire sau face imposibila incheierea contractului.

În bugetul pe anul 2017, Primăria Buzău a prevăzut suma de 2,5 milioane de lei, fără TVA, pentru impementarea unei platforme educaționale online. Cu o durată de implementare de 12 luni, proiectul prevede achiziţionarea unui număr de 1.173 de tablete PC dedicate profesorilor şi un număr de 21.143 de licenţe anuale pentru accesarea de către elevi a tuturor opţiunilor platformei în limba română şi engleză. Proiectul a fost contestat de catre unii consilieri, datorita unor suspiciuni potrivit carora licitația va fi una cu dedicație pentru o societate de profil din Iași. Suspiciunea de fraudă a fost confirmată recent chiar de către Agenția Națională pentru Achiziții Publice, care a anunțat că a blocat procedura de licitație pe motiv că ar încălca legea achizițiilor publice.

Primarul Buzaului spune că a anulat licitația și ca va încerca implementarea proiectului pe bucăți, experimental, fără a mai fi nevoie de organizatea unei licitații publice.

Poiectul Primăriei Buzau are însă concurență serioasă. În cadrul unui program pilot inițiat de Ministerul Educației Naționale, Buzăul va fi primul judeţ din România complet digitalizat, la nivel şcolar. În urma unei finanţări europene de peste 25 de milioane de euro, toate unităţile de învăţământ urmează să fie dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie, tehnologie de care va beneficia direct elevul, și nu profesorul, așa cum prevede proiectul educațional inițiat de Primăria Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =