Moțiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de PNL și USR va fi citită în plen luni, la ora 16,00

0
438

PNL şi USR solicită retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a opri distrugerea economiei şi scoaterea României din UE.

Demiterea Guvernului trebuie să ducă la abogarea OUG care au generat „haosul fiscal” se arată în textului moţiunii de cenzură.

Moțiunea a fost semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP. Raluca Turcan a menționat că moțiunea a fost semnată și de deputații neafiliați Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, potrivit Agerpres.ro

„Această moțiune de cenzură vine în sprijinul celor loviți și mințiți de guvernarea Dragnea — Tudose. Niciodată după anul 1989 o guvernare nu a ridicat împotriva ei atâtea categorii de români, funcționari publici, angajați la stat, angajați în sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civilă. Practic a fost un balon de săpun care s-a spart și victimele au fost toți cetățenii României. Un program de guvernare care promitea majorări salariale a adus din nefericire scăderi de salarii și în cel mai fericit caz mici majorări. Au fost mințiți pensionarii prin amânarea legii pensiilor. Sprijinul pentru mediul de afaceri s-a transformat în povară suplimentară pentru toți oamenii de afaceri cinstiți. Administrațiile publice au fost lovite până în măduva oaselor de poverile pe care le-a introdus acest guvern și mai ales de lipsa banilor pentru investiții’, a afirmat liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Ea a subliniat că actuala guvernare a dus „la o scădere a nivelului de trai, o împovărare pentru mediul de afaceri, o decredibilizare a leului, o lipsă de predictibilitate, o creștere a costurilor creditelor și o îndepărtare a României de tot ceea ce înseamnă țări occidentale democratice”.

„Pentru toate aceste aspecte, această guvernare trebuie să plece. Lucrurile trebuie oprite atât cât mai avem timp pentru ca problemele cu care deja ne confruntăm să nu se cronicizeze, să nu se adâncească și să nu trebuiască să ajungem la măsuri drastice pentru a le corecta”, a adăugat Turcan.

Deputatul a precizat că se adresează tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică, pentru a susține moțiunea de cenzură.

„Este o moțiune de cenzură împotriva unui Guvern incompetent, lipsit de înțelegere și onestitate, este o moțiune de cenzură în interesul tuturor categoriilor de români”, a explicat Turcan.

PNL susţine că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă “imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat haosul fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here