SPITAL MODERNZIAT, DAR FĂRĂ MEDICI

0
1126

 

Criza de medici le dă mari bătăi de cap autorităţilor din Buzău care, după ce au investit mulţi bani în renovarea şi dotarea spitalului din localitatea Pârscov, se văd în situaţia de a ţine lacătul pe unitatea medicală. Spitalul aflat la 40 de kilometri distanţă de orașul Buzău pare a nu fi atractiv pentru medici, în ciuda condiţiilor oferite.

O scenă despre medici care se îngrămădeau să profeseze la țară, desprinsă dintr-un film realizat înainte de 1989, a ajuns acum de domeniul incredibilului. Spitalele rurale sunt închise iar încercările autorităților de resuscitare sunt îngreunate de criza medicilor. La Pârscov, în județul Buzău, clădirea vechiului spital, închis în 2011, a fost în întregime reabilitată şi modernizată pentru a putea găzdui Centrul de Sănătate Multifuncţional. Urmează, în curând, dotarea cu mobilier şi echipament medical modern, valoarea investiţiilor realizate din fonduri de Consiliul Judeţean Buzău depăşind 2.000.000 de lei.

Noul spital a fost configurat pentru cinci secţii – chirurgie, obstretică-ginecologie, pediatrie, ORL şi medicină internă – care trebuie deservite de cinci medici, 17 asistente medicale şi cinci infirmiere. Din păcate, nu poate fi redeschis prea curând, deoarece conducerea Spitalului Judeţean Buzau nu găseşte medici care să-şi dorească angajarea aici. Inexplicabil, pentru managerul Spitalului Județean, atâta timp cât sunt oferite condiții foarte bune.

De serviciile Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov vor beneficia 22.000 de locuitori din zece localităţi de pe Valea Buzăului. Oamenii așteaptă de mulți ani redeschiderea spitalului pentru a nu mai fi nevoiți să cheme ambulanța.

Cele cinci posturi de medici au fost scoase frecvent la concurs, însă fără succes. Conducerea comunei Pârscov lansează și ea o ofertă pentru a atrage absolvenți de medicină.

Redeschiderea centrului de la Pârscov ar putea rezolva şi problema aglomerării Spitalului Judeţean cu pacienţii proveniţi de pe Valea Buzăului. Dacă nu vor fi angajați doctori pentru punctul de la Pârscov, conducerea Spitalului Județean va detașa medici pentru a-l putea redeschide la începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 81