Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul ”Tel Drum”

0
1273

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a ajuns luni, 13 noiembrie la Parchet pentru audieri. Dragnea a trebuit să dea explicații în legătură cu mai multe acuzații care îi sunt aduse de procurori. Alături de el, în dosar, mai sunt mai mulți angajați sau foști angajați din Consiliul Județean Teleorman dar și reprezenanți ai unor firme. Tot ieri, mai mulți social-democrați au fost audiați în calitate de martor. Printre ei de numără Dan Șova, Eugen Teodorovici și Teodor Nițulescu, fost prefect și președinte al PSD Teleorman.

Liderul PSD este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Procurorii îl acuză pe Liviu Dragnea că toate acestea le-ar fi făcut pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. La acestea acuzații se adauză și două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În acelaşi dosar sunt acuzaţi şi Marian Fiscuci, persoană apropiată lui Dragnea şi acţionar majoritar al Tel Drum SA , Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, Florian Ion, reprezentant al unei societăţi comerciale, Daniel Neagoe, asociat şi administrator al unor societăţi comerciale. Pe lista de află și nume din Consiliul Județean Teleorman: Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, dar și Mugur Băţăuş, Victor Pipera, Marin Predescu toți funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman. Concret, procurorii anticorupţie susţin că Liviu Nicolae Dragnea, în timp ce era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care făceau parte toți cei enumerați mai sus.

Totul ar fi început în anul 2001 iar scopul principal a fost obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice de la bugetul de stat dar și europene. Procurorii mai arată că membrii acestui grup s-ar fi folosit de relațiile și funcțiile pe care le-au dobândit în această perioadă pentru a obține bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 53