Cinci centre de radioterapie din ţară vor primi echipamente de ultimă generaţie

0
1356

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a semnat vineri contractul prin care cinci centre de radioterapie vor fi dotate cu cele mai performante aparate pentru tratarea afecţiunilor oncologice. Printre acestea se număra şi cel de radioterapie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Primele investiții în domeniul sanitar s-au concretizat deja prin semnarea contractelor prin care vor fi dotate cinci centre de radioterapie pentru tratarea pacientilor cu afecțiuni oncologice. Este primul pas în crearea unei rețele publice de radioterapie în România.

Noua aparatură pentru radioterapia pacientilor cu cancer, ar ajunge undeva în vara anului 2018, acest lucru fiind benefic pentru pacienți pentru că nu ar mai fi nevoiți să bată drumul până la București.

Echipamentele medicale care vor fi furnizate în cadrul acestui contract provin de la o companie britanică ce produce acceleratoare medicale liniare pentru spitale. Compania a fost înfiinţată în 1996 şi are sediul în Marea Britanie. Noua aparatură va fi instalată într-un bunker al Spitalului Judeţean care a mai fost folosit în trecut pentru aşa ceva .

De noile echipamente pentru radioterapie vor beneficia Spitalul Județean Constanța, Galați, Baia Mare, Institutul Oncologic București și Spitalul Universitar de Urgenta „Elias”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 69