Teama de gripă îi pune în gardă pe români

0
966

Pentru a preveni izbucnirea vreunei epidemii, vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie. Cei mai interesați să cumpere o doză de vaccin antigripal sunt persoanele cu diferite probleme de sănătate.

Odată cu racirea vremi se înmulţesc şi cazurile de gripă.  Statisticile arată că gripa afectează între 5-10% din populaţia adultă şi aproape un sfert dintre copii. Majoritatea farmaciilor au la vânzarea vaccin antigripal. Comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, dozele vândute sunt mai multe, dovadă că numărul celor convinși de eficiența vaccinului antigripal a început să crească.

De frică să nu răcească pe perioada ierni oamenii au mai mare grijă de sănătatetea lor. Unii aleg să se imunizeze prin vaccinare, alții prefer însă tratamentele naturiste.

Medicii spun că perioada optimă de vaccinare este până la sfârșitul lunii noiembrie. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, deoarece, din momentul vaccinării, imunitatea apare la aproximativ 2 săptămâni prin anticorpii protectori specifici. De obicei, perioada de protecție este de 6 luni, dar se poate prelungi până la 12 luni. O doză de vaccin antigripal costă aproximativ 22 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 65