Siguranța rutieră într-o nouă dimensiune

0
1836

Siguranța rutieră a primit o… nouă dimensiune în orașul Buzău. Marcajele rutiere de la o trecere de pietoni din fața Liceului de Arte au fost realizate astazi în varianta 3 D. Este vorba despre un proiect desfășurat în comun de administrația locală, împreună cu elevii și profesorii de la Liceul de Arte.

Miercuri dimineață, pe strada Bucegi din orașul Buzău se muncea de zor la conceperea „zebrei” 3D. Sub supravegherea polițiștilor de la Serviciul Rutier, elevi și profesori ai Liceului de arte, dar și angajați de la Urbis Serv, au lucrat cot la cot pentru ca inedita trecere de pietoni să iasă în evidență cât mai bine.

Polițiștii speră că noua „zebră 3D” va atrage atenția șoferilor și ca aceștia vor încetini viteza.

“Prin efectul 3D creat de această trecere de pietoni, noi avem convingerea că primul impuls al șoferului va fi acela de a reduce viteza de circulație ți de a spori atenția în momentul în care un pieton se angajeazp ăn traversarea străzii pe acest marcaj pietonal. ” a spus subinsp. Cosmin Rădulescu, șef Biroul Rutier Buzău.

Un marcaj negru, ce semnifică umbra trecerii de pietoni, creează efectul 3D. Vederea acesteia în perspectivă dă senzația că este mai sus decât nivelul străzii.

Proiectul a fost avizat de Serviciul Rutier Buzău. Polițiștii speră că noile marcaje vor avea efectul scontat.

O trecere de pietoni 3D a fost amenajată recent si într-un oraș din Islanda iar efectele nu au întârziat să apară: numărul evenimentelor rutiere s-au redus aproape la jumătate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 72