Controversatul regulament privind animalele de companie propus de Primăria Buzău produce primele efecte

0
1427

Dacă ai câine, trebuie să ai grijă ca animalul tău de companie să nu urineze pe spațiul public! Mai mult, trebui să îl împiedici să își facă nevoile pe aleea din fața blocului, dacă nu vrei să fii amendat. Se întâmplă la Buzău, unde a intrat în vigoare, de la 1 noiembrie, un regulament privind deținerea animalelor de companie. Polițiștii locali caută deja printre blocurile din oraș persoanele ale căror animale de companie își fac nevoile pe domeniul public, încălcând astfel regulamentul.

Ieri, polițiștii locali buzoieni au luat la pas cartierele orașului, pentru a constata dacă persoanele care își plimbă câinii pe stradă respectă legea.

Unii buzoieni s-au conformat deja noilor reglementări. Ei aveau asupra lor punguțe și lopățele pentru strângerea dejecțiile lăsate de animale.

Regulamentul privind animalele de companie adoptat luna trecută, în Consiliul Local Buzău, a stârnit numeroase controverse, din cauza unor reguli, care potrivit reprezentanților unor ONG-uri de profil, sunt ori absurde, ori pur și simplu sunt imposibil de aplicat.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 12