Testarea gratuită a glicemiei, dar și sfaturi prețioase de la diabetologi, chiar în centrului orașului Buzău

0
930

De asta au avut parte cei care s-au oprit la cabinetul mobil din Piața Dacia. Acțiunea s-a desfașurat în cadrul “Caravanei de testări de Glicemie” organizată pentru marcarea, în avans, a Zilei Mondiale a Diabetului, din 14 noiembrie. Numai în județul Buzău sunt înregistrați  peste 27 de mii de pacienți cu diabet zaharat, din care 4.500 sunt dependenți de insulină.

„Caravana de testări de Glicemie” a poposit vineri pentru câteva ore, în centrul orașului Buzău. Prilej pentru mulți buzoieni de a afla  nivelul zahărului din sânge în cadrul  cabinetului medical mobil. Pentru o persoană sănătoasă, care nu este bolnavă de diabet, glicemia normală este de 70-100 miligrame pe decilitru, măsurată dimineaţa, pe stomacul gol.

Doi medicii specialist în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice au stat la dispoziția celor care au dorit să își testeze gratuit glicemia. Descoperit din timp, diabetul poate fi ținut sub control prin dieta și tratament.

Începând cu anul 1991, data de 14 noiembrie a fost declarată Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ca răspuns față de creșterea îngrijorătoare a pericolului reprezentat de diabet. În județul Buzău sunt înregistrați peste 27 de mii de pacienți cu diabet zaharat, din care 4.500 sunt dependenți de insulină.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =