Alegerile prezidențiale din China amână investițiile în municipiul Râmnicu Sărat

0
1130

Alegerile prezidențiale din China amână investițiile în municipiul Râmnicu Sărat, pentru anul viitor. Este precizarea preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, dupa ce, în vară, chinezii din provincia Hebei s-au arătat interesați de dezvoltarea unui parc industrial pe terenul fostelor unităţilor militare.

Vizita delegaţiei chineze, din provincia Hebei, din care au făcut  parte lideri politici dar şi membri ai administraţiei zonale a avut loc în luna iulie. Atunci, asiaticii s-au arătat interesati să investească în mai multe zone din judeţul Buzău și au invitat autoritățile buzoiene la o întalnire de lucru, în China, la jumătatea acestei luni. Reprezentanții Consiliului Județean Buzău afirmă că vizita a fost amântată, din cauza alegerilor prezidentțiale din China.

Afaceriştii chinezi vor să construiască, în municipiul Râmnicu Sărat, un parc industrial în locul fostelor unităţi militare aflate subordinea administraţiei locale. În condițiile în care vizita în China a fost amânată, o decizie concretă în acest caz ar putea fi luată abia anul viitor.

În judetul Buzău își dezvoltă afaceri și alți investitori chinezi  unde sunt angajate mii de persoane. Conform datelor Registrului Comerţului,  până la finalul lunii iulie, în România, au fost înfiinţate peste 12.000 de societăţi cu participare chineză la capitalul social. În total, valoarea investiţiilor chineze în România s-a ridicat la 440 de milioane de dolari, reprezentând mai puţin de 1% din totalul investiţiilor străine în România. Din acest punct de vedere, China se află pe locul 19 în topul ţărilor care au investit în România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =