POSTURI MULTE, CANDIDAȚI PUȚINI

0
1238

Patru medici vor fi angajaţi, din această lună, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău in secţiile afectate de criza de specialişti. Cu toate acestea, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se confrontă în continuare cu un deficit major de doctori. În schimb, posturile de asistenţi medicali și infirmiere sunt la mare căutare.

De ani buni, Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează la cota de avarie în ceea ce privește numărul de medici. De-a lungul timpului, conducerea unității sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată, puțini au fost cei interesați. De curând, au fost scoase la concurs 19 posturi de medic, în aproape toate secțiile unității, însă doar 4 candidați și-au depus dosarele până la finalizarea perioadei de înscriere la concurs. Evaluarea medicilor va incepe săptămâna viitoare.

În prezent, la Spitalul Județean de Urgență Buzău sunt descoperite multe posturi pe secţii, situaţie ce obligă conducerea unitatii să continue politica de atragere a medicilor. În continuare, cele mai mari probleme sunt la Unitatea de Primiri Urgențe. Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. În prezent, medicii care vin din alte localităţi să profeseze în Spitalul Judeţean beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =