Azil devastat

0
1012

Recentele eliberări din închisori crează noi incidente. Un bărbat de 59 de ani, ieșit zilele trecute din închisoare, ca urmare a legii recursului compensatoriu, a distrus cantina unui adăpost ortodox pentru copii orfani şi oameni ai străzii din municipiul Buzău. Culmea este că bărbatul fusese încarcerat anul trecut, tot pentru distrugere, în urmă cu 17 ani el fiind condamnat şi pentru omor. Răufăcătorul cunoscut, ca fiind extrem de violent, se află acum în custodia unui spital de psihiatrie.

Proaspăt eliberat din închisoare, pentru o faptă asemănătoare petrecută în urmă cu aproape doi ani, un bărbat din Buzău a simţit nevoia să se răzbune chiar pe centrul bisericesc Sfântul Sava pentru oamenii şi copiii străzii, de unde fusese dat afară în urmă cu câţiva ani, tot pentru comportament violent. În noaptea de duminică spre luni, recidivistul, pe nume Ion Pecioacă, a spart cu bolovani toate geamurile cantinei unde zilnic mânăncă zeci de copii şi sărmani.

Ulterior, agresorul a vrut să incendieze toată clădirea, punând foc la perdele.

De frica delicventului, preoţii nici n-au mai avut curaj să depună plângere la poliţie, infractorul fiind internat acum la Spitalul de neuropsihiatrie și pentru măsuri de siguranță de la Săpoca.

Anul trecut, în martie, același individ a devastat adăpostul pentru oamenii străzii al Primăriei Buzău. Imaginile suprinse de camerele de supraveghere arată cum, într-un acces de nebunie, bărbatul a distrus tot ce i-a ieşit în cale. A smuls din tavan instalaţia de aer condiţionat, a spart  chiuvete, a devastat instalaţia de la centrala termică, apoi a spart toate geamurile cu un stingător smuls din suportul de pe perete. În acest timp, cei câţiva asistaţi care se aflau în centru s-au baricadat în dormitoare, blocând uşile cu paturile pentru că răufăcătorul i-a ameninţat cu moartea. Pentru fapta sa, judecătorii l-au condamnat la trei ani de închisoare însă a scăpat de puşcărie graţie noii legi  a recursului compensatoriu. Bărbatul a fost repudiat de familie după ce în urmă cu 17 ani a comis o crimă, faptă pentru care a petrecut 14 ani după gratii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =