Lipsă de personal la OPC Buzău

0
2064

Nicușor Dinulescu, directorul Oficiului pentru Protectia Consumatorului din Buzău trage un semnal de alarmă în ceea ce privește instituția pe care o conduce. Prezent în emisiunea News Express, de la TV Sud Est, acesta a precizat că mai are doar cinci inspectori, în condițiile în care numărul sesizărilor se mărește constant. Această situație este cauzată de ieșirea la pensie a mai multor angajații care nu au mai fost înlocuiți, dar nici salariul nu îi motivează pe oameni să își dorească un loc de muncă în acest domeniu. Leafa salariaților din OPC nu a mai fost majorată de aproape 10 ani, iar un inspector câștigă până la maxim 2500 de lei.

”Am popularizat concursul și am reușit totuși să angajăm,o persoană a venit, deci n-a fost mare îngrămădeală având în vedere salariul și responsabilitățile…salariul la noi este jumătatea celor de la DSV…cu toate că s-a popularizat, cu toate că noi avem activitate, fiind puțini, nu suntem o voce să putem să ne rezolvăm și problemele noastre” a spus Nicușor Dinulescu.

Doar anul acesta pe masa inspectorilor au ajuns peste 1500 de reclamații, pe care le-au analizat și rezolvat. Asta înseamnă că fiecare angajat a avut de soluționat cel puțin o reclamație pe zi, fără să includem și zilele în care au avut controale de făcut.

Situația de la Buzău nu este unică. În capitală, de exemplu, unde sunt peste 2 milioane de locuitori există doar 20 de inspectori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 27