INVESTIȚII RECORD

0
1062

Infrastructura din județul Buzău nu se modernizează doar cu fonduri proprii sau de la Guvern, ci și cu mulți bani europeni. Până acum, Consiliul Județean Buzau a reușit să atragă 30 de miliane de euro pentru două proiecte care vizează  îmbunătățirea infrastructurii în județ. In acest an, au demarat proiectele privind reabilitarea fostului spital Brătianu, dar și a unui tronson de drum județean lung de 36 de kilometri. Veștile bune nu se opresc aici: până la sfârșitul anului, alte două proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Chiar la începutul acestei săptămâni conducerea Consiliului Județean Buzău și o delegație a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au semnat contractul de finanțare a proiectului privind modernizarea unui drum județean, cu 26,7 milioane de euro, bani alocați de Uniunea Europeană. Reprezentantii Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au felicitat conducerea Consiliului Județean Buzău pentru modul eficient în care reușește să întocmească și să depună proiecte viabile de infrastructură, reușind să atragă fonduri uriașe de la Uniunea Europeană.

Până la sfârșitul anului, alte două proiecte vor beneficia de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, vizând lucrări de reabilitare la clădirea Spitalului Județean Buzau, dar și a Bibliotecii Județene.

Un alt contract semnat în acest an vizează reabilitatea clădirii fostului spital Brătianu. Aproximativ 4 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu, care se va ransforma într-un centru muzeal de vis. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura cel mult 2 ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 12