Eroul sublocotenent, post mortem, Mădălin Stoica a fost declarat cetățean de onoare

0
944

Eroul sublocotenent, post mortem, Mădălin Stoica, ucis luna trecută în Afganistan în timpul unei misiuni de patrulare, a fost declarat astăzi cetățean de onoare al județului Buzău. Distincția a fost oferită prin votul consilierilor judeteni.

Titlul onorific a fost înmânat, joi, familiei îndurate în cadrul ședintei Consiliului Județean Buzău.

Fiica militarului ucis a primit, din partea președintelui Consiliului Județean Buzău, o bicicletă, iar soția lui Madălin Stoica un ajutor financiar de 5.000 de lei. De asemenea, Consiliul Județean Buzău își asuma toate  cheltuielile cu amenjarea ansamblului funerar al militarului. La evenimentul de astăzi au participat prefectul județului Buzău, Carmen Ichim și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă Gheorghiță Vlad.

Caporalul Mădălin Stoica a murit pe 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Militarul buzoian, avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Acesta se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al Minsterului Apararii din anul 2002. În același incident au fost răniți și caporalul Ionel Buzea dar și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar. În 2016, Consiliul Judetean Buzău a acordat această distincție altor doi militari buzoieni decedați în misiune în Afganistan, sublocotenenții post mortem Adrian Vizireanu și Iulian Dumitrescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 92