Vaccinare antigripală întârziată

0
1068

 

Am trecut de mijlocul toamnei, a venit frigul, iar vaccinarea antigripală gratuită încă n-a început. Ministerul Sănătăţii spune că dozele de vaccin au sosit deja în România, dar imunizarea nu va putea fi demarata decat la începutul lunii viitoare. Medicii de familie spun că vaccinarea antigripală ar fi trebuit deja începută.

Medicii trag un semnal de alarmă: odată cu instalarea sezonului rece, se înmulţesc cazurile de gripă.

În cabinetele medicilor de familie nu au ajuns însă vaccinurile gratuite, iar cei care doresc să se imunizeze împotriva gripei sunt nevoiți să-şi achiziţioneze antidotul din farmacii. Medicii de familie spun că perioada optimă de vaccinare antigriapală este acum, nu în luna noiembrie.

Medicii îi sfătuiesc pe pacienţii să nu mai aştepte serul gratuit oferit de stat şi să-şi cumpere vaccinul din farmacii. Cel mai ieftin ser antigripal costa 24 de lei, iar imunizare se face gratuit la cabinetele medicilor. Virusul gripal este destul de dificil de combatut întrucât acesta se reproduce în fiecare an diferit, de la un anomtimp la altul. De aceea orice persoana trebuie să se vaccineze anual.

 

Ministerul Sănătăţii dă asigurări că prima tranşă de 20.000 de doze de vaccin antigripal a fost deja livrată în țară și va fi distribuită direct Direcţiilor de Sănătate Publică din toată  țara în perioada următoare. În total, Ministerul va achiziţiona anul acesta peste un milion de doze de vaccin antigripal, o cantitate care este considerată suficientă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 14