Accesul interzis la locurile de joacă din Buzău

0
2410
Imagine cu titlu ilustrativ

Situatie alarmantă în municipiul Buzău: cele mai multe dintre locurile de joacă pentru copii reprezintă un real pericol, motiv pentru care trebuie desființate și reamanjate. Este și constatarea Oficiului pentru Protecția Consumatorului Buzău care recomandă nu doar modernizarea spațiilor de joacă, ci și măsuri de pază și supraveghere video a acestora, pentru a nu mai fi vandalizate.

Ceea ce pentru foarte părinţi din municipiul Buzău era o certitudine, a devenit acum o realitate confirmată şi de autorități. Locurile de joacă din oraș sunt nesigure şi pun în pericol viaţa copiilor.

“Ne-am dat tot interesul ca să verificăm în primul rând locurile de joacă din marile orașe. Am verificat Buzăul care are 41 de locuri de joacă, și Râmnicu Sărat care are 7 locuri de joacă.” a spus directorul OPC Buzău,  Nicușor Dinulescu  în cadrul emisiunii News Express de la TvsudEst.

Principala neregulă descoperită de comisarii de la OPC Buzău vizează starea avansată de degradare a obiectelor de mobilier urban dar și a utilajelor folosite de copii pentru distracție.

“Conform normelor europene, aceste instalații care le folosesc copiii trebuie să aibă certificate de la firma producătoare. Deci trebuie să aibă documente de achiziție. Mai departe, dacă orin folosire apar muchii ascuțite, unde nu este tartan, nisipul din cauza ploii sau din cauză că a fost luat de ploaie sau pe picioare, dispare si apar bordurile care pot cauza răniri.” a mai spus Nicușor Dinulescu, director OPC.

Dintre locurile din joacă verificate pe raza municipiului Buzău, patru din acestea prezentau nereguli grave, drept pentru care vor fi desființate și, ulterior, reamanajate de către Primăria Buzău. La alte 20 de locuri de joacă accesul va fi interzis până când vor intra și acestea în reabilitare.

În mediul online, există, inca de anul trecut, și o petiție, semnată de zeci de mame din Buzău, prin care solicita autorităților locale ca spațiile de joacă din oraș să nu mai reprezinte un pericol pentru cei mici. Pentru a se evita pe viitor situațiile în care locurile de joacă pentru copii au fost vandalizate, conducerea OPC Buzău recomandă autorităților locale să sporească paza acestor obiective sau să le supravegheze cu ajutorul unor camere video.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 60 = 65