Big Brother” în parcul pustiu

0
1209

Parcul Municipal Ploiești, întins pe 50 de hectare, îi face acum loc lui Big Brother.  40.000 de lei va costa un sistem de supraveghere video care să protejeze celebrul parc de hoți și intruși. Asta dacă acolo ar călca cineva…..

Parcul Municipal Ploiești. O investiție păguboasă a municipalității orașului reședință de județ, cu 54 de hectare întindere și multe probleme. Vara nu ai loc unde să te ferești de soare. Toamna, la o plimbare, riști să fii ca o frunză în bătaia vântului. Chiar și așa, aleșii locali au gândit un proiect pentru a feri locul de intruși. Cum?

“Municipalitatea a gândit această investiție care ar urma să se confirme printr-un număr de 30 de camere care ar urma să fie dispuse pe întreg perimetrul Parcul Muncicipal Ploiești.” a spus George Pană- viceprimar  Ploiești.

La pachet cu Big Brother vine și un sistem de alertă. Asta în caz  de intruziune. Pentru că sistemul video va lucra în paralel cu personalul angajat pentru pază. Astfel, dacă un intrus vine să rupă vreun fir de iarbă, paznicul da alarma, iar răufacătorul va fi imediat prins. Iar suma de achizitie?

“Este prematur să vă spun. Ea este în curs de licitație.” a mai spus George Pană- viceprimar Ploiești.

Si ca să se asigure că nu intră fiecare de capul lui în Parcul Municipal, aleșii vor să achiziționeze mai multe bariere, cu tot cu cabina pentru paznic. Asta în timp ce la capitolul personal pentru întreținere, situația stă cum nu se poate mai rău. În timp ce municipalitatea se ocupă de intruziunea la Parcul Municipal Vest, sunt voci care spun că altele ar fi problemele. Spre exemplu, lipsa de personal. Asta pentru că ar trebui să existe câte un angajat la fiecare hectar, din cele 54. În realitate doar 10 se îngrijesc de spațiu verde.

Parcul a fost dat în folosință anul trecut. Acesta este prevăzut cu un lac cu moară de apă, pe o suprafață de 1,2 hectare, cu mai multe terenuri de sport și zone de relaxare. Conform unor date oficiale, numai în perioada de la darea în funcțiune până în luna martie 2017, cheltuielile de funcționare s-au ridicat la aproape 100.000 de euro. Valoarea investiției inițiale la Parcul Municipal Vest a fost de peste 70 de milioane de lei, din care aproape 50 de milioane de lei au reprezentat fonduri de la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 82