De unde vine insecta care a invadat casele românilor?

0
2913

Zile mai putin plăcute din cauza unei insecte care pătrunde în locuințe și deranjează prin aspect și un zumzăitul pe care îl scoate atunci când zboară. Este vorba despre ploșnița cerealelor, sau gândacul puturos, o insectă care, în general, invadează zonele locuite imediat după secerișul grâului. O particularitate a acestor insecte este aceea că atunci când sunt strivite, lasă un miros extrem de urât.

Insecta cu pricina se numește ploșnița grâului, sau gândacul puturos, și invadează orașele vara, după secerișul grâului, sau chiar toamna, în perioadele călduroase.  Insectele se hrănesc în special cu cereale, dar și cu fructe sau frunze. Există și câteva specii care se hrănesc cu alte insecte din grădini. Deși gândacii puturosi nu ciupesc, odată intrați în casă provoacă o senzație neplacută pentru oricine, prin zumzăitul deranjant pe care îl fac atunci când zboară. În plus, când se simt amenintați ori când încerci să îi omori, acești gândaci împroscă în aer o substanță cu un miros insuportabil.

Cum vine seara și aveți lumina aprinsă, își fac imediat apariția. Se ascund chiar și prin haine iar dacă nu sunteți atenti, acestia vor hiberna pana la primavară.

Cea mai bună modalitate de a scăpa de invazia pleoșnițelor de cereale ce pătrund în casă este să puneți la ferestre niște plase. Dacă deja îi aveți în case, puteți folosi aspiratoare speciale pentru insecte sau insecticide cu spectru larg de acțiune. De asemenea, se pot folosi și capcane adezive speciale pentru gândaci.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + = 18