La Buzău, licitaţia pentru stabilirea firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea judeţului s-a finalizat

0
1168

Iarna poate să vină! Suntem pregătiţi! Asta spun sefii Consiliului Județean Buzău după finalizarea licitaţiei pentru desemnarea firmelor care vor vor curăţa de nămeţi şoselele din judet. Autoritățile au scos la licitație, pe criterii geografice, șase loturi de drumuri județene, iar contractele au fost atribuite pentru o perioadă de 3 ani.

La Buzău, licitaţia pentru stabilirea firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea judeţului s-a finalizat. Astfel, de deszăpezirea celor 6 sectoare în care este împărțit județul Buzău se vor ocupa mai multe firme.  Unele au câștigat licitația inca de anul trecut, altele abia acum. Toate contractele au fost atribuite însă  pentru o perioadă de 3 ani.

Cea mai mare sumă va fi încasată de societatea Mecan Construct, peste 7,5 milioane de lei, în  trei  ani de contract. Firma va asigura deszăpezirea în două loturi de drumuri județene: zona Pogoanele și zona Șețu.  Societatea Nikost Impex, care se va ocupa ca şi în anii trecuţi de zona Râmnicu Sărat, va încasa  peste  2,7 milioane de lei. Pentru zona Buzău Nord se va ocupa SC Liciu Con care va primi cea mai mica sumă, peste 1, 4 milioane de lei.

Societățile declarate câştigătoare au fost verificate şi s-a constat că deţin utilajele necesare pentru a interveni pe drumurile judeţene pe timpul iernii. Autorităţile anunţă însă măsuri dure, dacă firmele cu care Consiliul Judeţean Buzău a încheiat contracte pentru deszăpezirea judeţului nu îşi vor face treaba.  Fiind o iarna usoară, în sezonul  2016-2017, Consiliul Județean Buzău a cheltuit doar 4 milioane de  lei pentru deszăpezirea drumurilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 63