A fost depistată încă o fermă ilegală la marginea oraşului Buzău

0
2806

Înca o descoperire șocantă a polițiștilor locali din Buzău, la margine oraşului, în zona podului de la Vadu Paşii. Un bărbat şi-a construit ilegal o adevarată fermă, cu mai multe anexe în care creștea vaci, oi și păsări, dar și o baltă cu pești, pentru comercializare. Buzoianul a fost sancționat contravențional şi somat să elibereze domeniul public. Un caz similar a fost descoperit în urma cu două săptămâni, în aceeaşi zonă.

Poliţiştii locali din Buzău împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au descoperit ferma ilegală în zona Staţiei de epurare de lângă podul de la Vadu Paşii. Acolo, un bărbat din municipiul Buzău a împrejmuit cu gard de plasă sudată o suprafata de 7400 de metri pătrați şi a construit mai multe anexe, în care creştea păsări, oi, vaci şi porci. Ferma era păzită de o „armată” de câini.

Bărbatul săpase şi o groapă în care amenajase un lac, lânga digul de protecţie al râului Buzău, fiind vorba despre o crescătorie de pești în toată regula.

În urma acţiunii, poliţiştii buzoieni au aplicat patru sancţiuni contravenţionale.

Straniu este că ferma funcționa ilegal de aproape 20 de ani, însă nicio autoritate publică nu a făcut verificări pentru a constata dacă se respectă legea. Un caz similar a fost descoperit în urmă cu două săptămâni, în aceeasi zonă, cetăţeanul respectiv fiind amendat şi somat să elibereze domeniul public.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 47