Un pârâu de gunoaie

0
936

Albia unui pârâu situat la intrarea în Ploiești, într-o zonă circulată și aflată chiar lângă un mall, s-a transformat în groapă de gunoi. De la resturi de materiale de construcții, mobilier sau gunoaie menajere, pe albia pârâului Dâmbu găsești tot ce vrei. Imaginea dezolantă este chiar la intrarea în oraș, dinspre Buzău, iar mormanele de gunoi, care emană și un miros insuportabil, sunt și sub ochii celor care vin la cumpărături la mall. Locuitorii din zonă spun că s-au obișnuit cu groapa ilegală de gunoi, dar și cu indolența autorităților locale.

Locuitorii din zonă, preponderent  de etnie romă, se apără și spun că alții vin și aruncă gunoiul. Și asta deși chiar în timp ce filmam, una dintre locuitoare mânca semințe și arunca pe jos, pe trotuar, cojile.

În august au fost strânse  gunoaiele, într-un program de curățenie care a vizat punctele negre din Ploiești. Ele au apărut însă la loc. Reprezentanții Regiei de Servicii Publice spun că au sesizat și poliția locală pentru i-ar fi depistați cei care aruncă gunoaie pe Dâmbu. Nici din acest punct de vedere nu s-a rezolvat nimic. Așa că ploieștenii sunt nevoiți să suporte mirosul și mizeria de la intrarea în oraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 51