În justiţie, pentru curăţenie

0
1547

Premieră în justiţia constănţeană: un localnic a avut câștig de cauză în fața instanței care a obligat Primăria din oras să-i facă curat la el în cartier.  Revoltat pe mizeria din cartier, bărbatul a venit de câteva ori în ședințele de Consiliu Local, a cerut şi audiente la primar însă n-a reuşit să rezolve nimic. În cele din urmă a ales calea judecăţii şi a câştigat.

Cartierul în care locuieşte bărbatul este situat la marginea Constanţei, de-a lungul căii ferate care duce către staţiunile din sudul Litoralului. Pare uitat de lume dar şi de municipalitate, astfel încât aici, încet-încet s-a instalat întâi sălbăticia naturii şi apoi mizeria aruncată de oameni.

Radu Florian a fost singurul locatar din cartier care s-a revoltat şi a decis ca să facă ceva. A mers în şedinţele de Consiliul Local şi şi-a expus necazul sperând că municipalitatea va iniţia igienizarea zonei. A cerut şi o audienţă la primar, ca să-şi expună problema localnicilor din Cartier. Nu a reuşit nici într-o parte, nici în cealaltă.

Şi ceilalţi localnici sunt supăraţi, însă  n-au fost atât de radicali,  încât să iniţieze vreun demers.

Instanţa i-a dat câștig de cauză lui Radu Florian în lupta pe care a dus-o împotriva municipalității. Judecătoria l-a obligat pe primarul Constanței să inițieze demersurile necesare în vederea igienizării zonei cuprinse între pasarela pietonală de-a lungul căii ferate până la marginea orasului, inclusiv a rigolelor de scurgere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 + = 44