O fetiţă de 6 ani din Ploieşti la un pas de depresie din cauza neacomodării la clasa 0

0
2019

 

Nu toţi copiii sunt pregătiţi să meargă la şcoală de la 6 ani. Chiar dacă învăţătorii fac tot posibilul ca trecerea de la grădiniţă la clasa zero să fie lină, sunt mulţi micuţi traumatizaţi de noul sistem. Este şi cazul unei fetiţe din Ploieşti care are atacuri de panică provocate de obligaţia de a merge la şcoală. În loc să o ajute, responsabilii din educaţie ridică din umeri. Şi asta în timp ce psihologii atrag atenţia că situaţia poate avea urmări grave pe termen lung.

Micuţa a împlinit în vară şase ani, dar nu se poate acomoda deloc cu şcoala. Respingerea noului sistem este atât de puternică, încât copilul e la un pas de depresie.

Fetiţă era terifiată atunci când învăţătoarei îi luau locul profesorul de religie sau cel de engleză, aşa că mama a încercat să găsească soluţii. A mutat-o din prima şcoală, ba chiar a acceptat să devină colega de bancă a fiicei sale. Nimic nu a funcţionat. Aşa că a decis să facă demersuri să o mute înapoi la grădiniţă.

Învăţătoarea admite că fetiţa nu s-a acomodat deloc cu noua situaţie si ca au mai fost copii care s-au adaptat mai greu.

Legea educaţiei nu permite însă întoarcerea copilului la grădiniţă.

Specialiştii atrag atenţia că obligarea copilului de a fi menţinut într-o situaţie traumatizantă pentru el poate avea consecinţe grave pe termen lung.

Micuţa va fi consiliată psihologic, dar va rămâne la şcoală unde toţi cei implicaţi în educaţia ei vor încerca să îi uşureze adaptarea cu noua situaţie din viaţa ei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 66