Diabetul , statistică îngrijorătoare

0
1132

Date alarmante în Buzău! În județ sunt înregistrați  peste 27.000 de pacienți cu diabet zaharat, din care 4.500 sunt dependenți de insulină.  Potrivit  diabetologilor,  un lucru îngrijorător este mai ales prevalența diabetului la copii.  Diabetul zaharat este cea mai frecventă boală endocrină şi poate fi diagnosticat la un control medical de rutină, boala fiind în acest caz în fază precoce.

Testul de baza care ajută la depistarea diabetului zaharat este măsurarea glicemiei, cantitatea de glucoza în sânge,  dimineaţa, pe stomacul gol. Medicii specialişti atrag atenţia  asupra complicaţiilor multiple şi grave care însoţesc maladia dacă acest test nu este efectuat la timp. Este vorba despre complicaţii deloc simple, care apar la nivel cardiovascular, oftalmologic, nervos, si renal.  În județul Buzău sunt înregistrați peste 27.000 de pacienți cu diabet zaharat. Potrivit specialistilor, un lucru cu adevărat îngrijorător este prezenţa diabetului la copii.

Cauzele exacte ale apariției diabetului zaharat nu sunt cunoscute. Cu toate acestea, specialiștii recomandă prevenția prin normalizarea greutății și un stil de viață sănătos. Mai mult, o dată pe an, pacienţii trebuie să  efectuze câteva analize medicale .

Diabetul a fost declarat în 2016,  boala secolului al XXI-lea fiind cea mai răspândită afecţiune de pe planetă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 63