Algele marine, soluția salvatoare pentru spitalele din România

0
1504
Alge

Cercetătorii români au făcut o descoperire revoluționară. Algele marine ar putea opri infecțiile intraspitalicești. În acest condiții nu ar trebui să mai dărâmăm 80 la sută din spitalele românești . Specialiștii de la malul mării au găsit soluția de a pune algele de la Marea Neagră la lucru împotriva bacteriilor din unitățile sanitare.

În urmă cu doi ani, ministrul sănătății de la aceea vreme susținea că mai toate spitalele din țară ar trebui închise din cauza bacteriilor intraspitalicești. A urmat apoi tragedia de la Colectiv unde zeci de tineri au fost salvați din infern însă mai apoi mulți dintre ei s-au stins din cauza infecțiilor intraspitalicești. Cercetătorii români susțin însă că soluția prin care am putea scăpa de această problemă se găsește în Marea Neagră.

Cercetările făcute de specialiștii români și francezi au arătat că din algele marine, pot fi extrase substanțe care au un efect inhibator asupra unor bacterii care afectează albinele. Specialiștii nu exclud ca aceste substanțe să aibă efecte similare și asupra bacteriilor care duc la producerea de infecții intraspitalicești.

Chinezii şi japonezii folosesc şi astăzi algele pentru proprietăţile lor antiaging şi afrodisiace. În Scoţia şi Irlanda, se fabrică şi pâine din alge, iar în Japonia fac parte din hrana zilnică, în salate, ba chiar intră în compoziţia unor produse de cofetărie, prăjituri sau îngheţată. Francezilor le-au plăcut algele mai degrabă pentru frumuseţe alături de alte produse şi extracte marine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =