Curele de slăbire drastice pot provoca grave probleme de sănătate

0
1011

Curele de slăbire haotice, cu ajutorul cărora vreți să scăpați de kilogramele în plus, vă pun în pericol sănătatea și chiar viața! Afirmația aparține cunoscutului medic, Tudor Ciuhodaru, după ce săptămâna trecută o femeie a decedat, din cauza unei diete cu bicarbonat de sodiu. Acesta spune că înainte de a apela la curele de slăbire sau la ,,pastilele minune,, de pe internet ar trebui să cerem ajutorul unui specialist, care ne va recomanda o dietă în funcție de starea noastră de sănătate.

Săptămâna trecută, o femeie de 49 de ani, din Vaslui a încetat din viață, după ce a ținut o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu. Aceasta a ajuns la spital cu dureri abdominale puternice și a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, în cadrul căreia medicii au descoperit că avea colonul perforat. La trei săptămâni de la internare, pacienta a făcut un infarct și a murit. Cunoscutul medic, Tudor Ciuhodaru, trage un semnal de alarmă și spune că dietele  haotice, cu ajutorul cărora vrem să scăpăm de kilogramele în plus, ne pun în pericol sănătatea și chiar viața.

Acesta mai spune că înainte de a apela la curele de slăbire sau la ,,pastilele minune,, de pe internet ar trebui să cerem ajutorul unei specialist, care ne va recomanda o dietă în funcție de stare noastră de sănătate.

În cazul curelor de slîbire, un pericol foarte mare, și care se observă imediat, este dat de starea de astenie intensă, care apare chiar din primele zile. Reducerea drastică a numărului de calorii determină scăderea adaptativă a metabolismului bazal, având ca urmare starea de oboseală și somnolența. Unele persoane, mai ales cele care nu consumă suficiente lichide, pot avea stări de lesin, ce pot predispune la accidente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =