Probleme la sistemul cardului de sănătate

0
1207

Cardul de sănătate s-a gripat din nou. La Buzău, medicii de familie se plâng că de două zile sistemul funcţionează cu intermitenţe , iar pacienții sunt plimbați pe drumuri. Sistemul, infiintat in 2015, a costat 124 de milioane de euro si a avut zeci de blocaje majore in fiecare an.

Sunt din nou probleme cu sistemul cardului de sănătate, care funcţionează cu întreruperi. La Buzău, medicii de familie se plâng că, din cauza blocajelor, validarea unui serviciu durează, uneori, mai mult decât o consultaţie.

Din cauza funcționarii defectuase a sistemului, pacienţii stau la coadă ore în şir până reuşesc să primească o reţetă sau sunt chiar reprogramați. Dacă  nu  pot intra în sistemul informatic, nici farmaciştii nu ştiu dacă reţeta este sau nu validă. Utilizarea cardului reprezintă dovada că asiguratul a fost prezent la furnizorul de servicii medicale. În acest fel se validează serviciul de care a beneficiat, în vederea decontării din Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate.

Până acum, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a emis peste jumătate de milion de carduri naționale de sănătate. Aproximativ 14,5 milioane de români au în prezent carduri de sănătate, dar aproape două milioane dintre aceștia nu le-au folosit niciodată de când le-au primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 22