Sevil Shhaideh se va prezenta, miercuri, la DNA.

0
1153

Vicepremierul Sevil Shhaideh se va prezenta, miercuri, la DNA. Aceasta a fost citată de procurori pentru a da noi declarații în dosarul privind trecerea Insulei Belina de la Apele Române la Consiliul Județean Teleorman.

Sevil Shhaideh este cercetată pentru fapte petrecute în perioada în care era secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Astfel, ministrul Dezvoltării este acuzat de procurorii anticoruție că, în perioada în care era consilier de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu alte patru persoane – o directoare din cadrul MDRAP și trei angajate din cadrul Biroului de Cadastru Alexandria și Teleorman, s-a ocupat de trecerea unei părți din Insula Belina și a brațului Pavel din proprietatea statului în proprietatea județelui Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca apoi să fie închiriate ilegal unei firme private.

Procurorii DNA au cerut și urmărirea  deputatei Rovanei Plumb, ministrul al Fondurilor Europene, acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt alți doi demnitari din Guvernul Tudose aflați în vizorul DNA, după Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

54 + = 61