Senatoarea PSD, Liliana Sbîrnea, susține „legea manualului școlar”

0
1290

Educaia nu poate fi tratată ca o afacere privată, educația nu are drept scop profitul! O spune senatoarea PSD, Liliana Sbîrnea, în condițiile declanșării unei adevărate bătălii pentru ,,Legea manualului școlar,,. Sbîrnea consideră că statul trebuie să își recapete un drept al său, acela de a avea o editură proprie, astfel încât să asigure manuale pe băncile elevilor.

Proiectul Legii manualului școlar a fost pus în dezbatere publică la sfârșitul lunii septembrie. Proiectul prevede că manualele şcolare pentru învăţământul preuniversitar vor fi oferite în format pdf sau în variantă digitală interactivă, dar şi în format clasic, însă doar la solicitarea scrisă a elevului, părinţilor sau a profesorilor, cu minimum şase luni înaintea începerii anului şcolar. Senatoarea PSD, Liliana Sbîrnea, susține acest proiect de lege și consideră că ,,diversitatea,, și ,,varietatea,, care ar trebui asigurate de actualul sistem sunt simple impresii, iar calitatea adusă de libera competiție nu și-a făcut simțită prezența.

În România reforma manualului școlar a început încă din 1993, în urma acordului cu Banca Mondială, și deși s-au cheltuit sume uriașe, în loc să apară unele beneficii, rezultatele au fost tot mai slabe. Liliana Sbîrnea spune că o dovadă în acest sens este lipsa manualelor de pe băncile elevilor la fiecare început de an școlar.

Senatoarea PSD  consideră că acum statul trebuie să își recapete un drept al său, acela de a avea o editură proprie.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul propriu un proiect de hotărâre de guvern care se referă la reorganizarea Editurii Didactice şi Pedagogice. Aceasta va deveni editură de interes naţional în subordinea Ministerului Educaţiei şi va prelua integral editarea manualelor şcolare pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, postliceal şi universitar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =