Balastierele sunt adevărate „mine de aur” în județul Buzău

0
1443

Afacerile cu balast aduc însă pagube semnificative unora și profituri substanțiale altora, prin exploarea ilegală a unor perimetre. Mai nou, aceste practici nasc conflicte între firmele care nu au reuşit să-şi stabilească aria de influenţă, iar patronii balastierelor ajung să se reclame între ei la Apele Române.

Exploatarea ilegală sși vânzarea „la negru” a mii de tone de pietriș, nisip sau alte produse de balastieră este un business la modă în județul Buzău. Profitând din plin de faptul că Administraţia Bazinala de Apă Buzău-Ialomiţa se confruntă cu o lipsă acută de inspectorii de control, afaceriștii cu balastiere știu ce au de făcut: exploateaza dincolo de perimetrul pentru care au autorizații. Este și motivul pentru care patronii au ajuns să se reclame între ei la Apele Române. Multe sesizări chiar s-au dovedit a fi întemeiate. Un exemplu este în localitatea Gălbinaşi, unde au fost identificate mai multe exploatări ilegale, în afara zonelor autorizate.

Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, salariaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău verifică  periodic existenţa bornelor pentru delimitarea perimetrului de exploatare, conform autorizaţiei de gospodărirea apelor.

În  judeţul Buzău, în aria de competenţă a Administraţiei, Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa funcţionează 19 agenţi economici. 5 dintre aceste firme nu deţin şi staţii de spălare-sortare agregate minerale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =