AJUTOR PENTRU O CASĂ

0
1805

În prag de iarnă au rmas fără un acoperiş deasupra capului. Vorbim despre o familie cu patru copii, din satul Fântânele, din comuna buzoiană Mărgăritești, căreia i-a ars casa, în seara zilei de 29 septembrie. Părinţii şi copiii, cu vârste cuprinse între 1 şi 6 ani, care trăiesc din veniturile modeste ale tatălui. locuiesc acum în casa parohială din sat. Ei cer ajutor oamenilor cu suflet pentru a-şi ridica o nouă locuinţă în locul celei făcută scrum.

Incendiul în urma căruia casa familiei Alexe, din satul Fântânele, comuna buzoiană Mărgăritești, s-a făcut scrum s-a produs în seara zilei de 29 septembrie. Oamenii erau în casă, când i-au auzit pe vecini că focul se apropie de locuinţa lor. Incendiul a pornit de la o casă vecină, în care a explodat o butelie, însă flăcările s-au extins şi au cuprins şi locuinţa acestora. Imobilul a ars în întregime, iar părinţii abia au reusit să-şi salveze copiii.

La numai câteva zile după incendiu, părinţii şi cei patru copii s-au mutat în casa parohială din sat. Reprezentanţii bisericii, autorităţile locale, dar şi conducerea şcolii le-au sărit în ajutor cu ce au putut. Oamenii rămaşi pe drumuri au fost găzduiţi într-o locuinţă în care beneficiază de condiţii decente.

Familia Alexe îşi doreşte să îşi ridice o nouă casă. Costurile sunt însă uriaşe, în condiţiile în care cei doi soţi şi copiii trăiesc doar din salariul bărbatului, în valoare de aproximativ 1.400 de lei, şi din alocaţiile celor mici.

Pentru a veni în sprijinul familiei, în biserici urmează să se organizeze o colectă, banii strânşi urmând să fie folosiţi pentru ridicarea unei noi locuinţe noi. De asemenea, chiar zilele acestea, familia Alexe va primi din partea reprezentanţilor bisericii un aragaz şi o butelie.

În sprijinul familiei Alexe a sărit şi militarul Dan Nadoleanu, ai cărui bunici locuiesc în satul Fântânele. Tânărul a demarat o campanie de strângere de fonduri și materiale de construcție, iar reactiile deja au apărut. Familia Alexe a primit câţiva paleţi de bolţari, plasa, dar şi alte materiale necesare pentru construcţia unei case.

Toţi cei care vor să ajute aceşti oameni, rămaşi pe drumuri chiar în prag de iarnă, pot face donaţii în contul:

RO 61BTRL 0100 1205 R117 63 XX al Asociaţiei ,,Camaradul Generos,, deschis la Banca Transilvania, sucursala Buzău, cu specificaţia ,,Ajutor pentru familia Alexe Fănel, din comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 32