Prima Bancă de Gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice va fi înființată la Buzău

0
1184

 

Anul viitor, România va avea o bancă de gene pentru legumicultură, floricultură, plante medicinale şi aromatice, astfel incat sa poata realiza culturi din sămânţă proprie. Noua unitate va funcţiona la Buzău, sub coordonarea specialiştilor de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă.

 

Anul viitor, la Stațiunea de cercetare legumicolă Buzău, se va înființa o bancă de gene, unde ar urma să se păstreze toate soiurile de legume româneşti obţinute ca rezultat al cercetării. Anunțul a fost făcut de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, la deschiderea târgului tradițional „Toamna Buzoiană”. El a declarat că a fost deja creat cadrul juridic pentru realizarea băncii de gene la Staţiunea de cercetare legumicole din Buzău.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că în momentul în care banca de gene ar deveni funcțională, România nu va mai fi dependentă de importul de semințe. Practic, la unitatea din Buzău ar urma să se păstreze semințele tuturor soiurilor de legume românești obținute ca rezultat al cercetării.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a participat în această săptămână la deschiderea târgului ”Toamna Buzoiană”, în cadrul căruia expun peste 100 de producători agricoli şi meşteşugari. În timpul vizitei, Petre Daea a cumpărat din targ peste 20 de produse tradiţionale şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să mânânce româneşte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 13