INVITAȚIE LA „TOAMNA BUZOIANĂ”

0
1479

Bunătăți tradiționale, meșteri populari autentici, o impresionantă expoziție agricolă și, numeroase concerte de muzică populară. Toate acestea vor regăsi în cadrul ediției 2017 a festivalului „Toamna Buzoiană”. Evenimentul va avea loc în perioada 4 – 8 octombrie și este organizat de Primăria Buzău şi Consiliului Județean, în parteneriat cu Direcția Agricolă Județeană.

“Începe o sărbătoare care cred eu că va fi tradiție pentru județul Buzău, festivalul “Toamna Buzoiană”. Invit toți buzoienii să participe la acest eveniment, ca de ce nu, este bine să ne bucurăm de roadele toamnei.” a spus  Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

„Toamna Buzoiana”, tradiţionala sărbătoare a recoltei, este organizată în acest an la Buzău în perioada 4 – 8 octombrie. Evenimentul se va desfăşura în spatiul care găzduiește an de an târgul Drăgaică şi va reuni numeroși producători și meșteri populari veniţi din toate colțurile judeţului. Pregătirile pentru deschiderea festivalului sunt pe ultima suta de metri.

“Este un proiect comun cu Consiliul Județean și cu Direcția Agricolă, astfel încât să aducem ceea ce este cel mai valoros sub aspectul producătorilor agricoli, în primul rând, a industriei alimentare buzoiene, a meșterilor populari, și bineînteles, partea care nu trebuie să lipsească de la un asemenea târg, partea de pastramă, cârnați de Pleșcoi, partea de vin .” a spus Constantin Toma, primar municipiul Buzău.

Producătorii autohtoni vor oferi spre vânzare legume şi fructe de sezon, preparate tradiţionale din carne şi din lapte, conserve şi dulceţuri, produse apicole, must, vinuri româneşti, dulciuri, precum şi obiecte de artizanat. Târgul va reuni şi crescători de animale sau apicultori care vor oferi buzoienilor produse proaspete. In cele cinci zile, targul va gazdui și numeroase manifestări folclorice autentice sustinute de formații îndrăgite și interpreți de seamă de muzică populară, precum Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Ionuț Dolănescu, Adriana Antoni, Gelu Voicu sau Radu Ille.

În toate cele cinci zile de târg, intrarea va fi liberă. Programul complet al concertelor poate fi găsit pe site-ul dedicat evenimentului, www.toamnabuzoiana.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 64