Afecțiunile de sezon duc la complicații în rândul copiilor

0
1015
D4673A Child Patient Visiting Doctor's Office

Cabinetele medicilor de familie, dar și secțiile de pediatrie sunt luate cu asalt în această perioadă. Vântul puternic și temperaturile scăzute au favorizat apariția afecțiunilor respiratorii mai ales în rândul copiilor. Medicii îi îndeamnă pe părinți să nu îi trateze pe cei mici după ureche pentru a evita alte complicații.

În această toamnă, vremea rece s-a instalat în forță. Temperaturile scăzute, vântul și umiditatea au dus la îmbolnăvirea a zeci de persoane, medicii fiind asaltaţi de pacienți mai ales cu afecțiuni respiratorii. Cei mai afectați de bolile de sezon sunt copiii, dovadă și numărul mare de prezentări la camera de gardă pediatrie, din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

“Pe camera de Gardă Pediatrie prezentările pentru afecțiuni respiratorii au crescut în ultima perioadă. Un fapt destul de neplăcut este acela că vin copii deja cu complicații, copii pe care părinții iau ținut destul de mult la domiciliu fără să îi prezinte la un medic, aducându-i chiar în situații de urgență cu insuficiențe respiratorii.” a spus Felicia Vasile – dir. medical Spital Râmnicu Sărat.

Medicii se confruntă cu mai multe cazuri de afecțiuni respiratorii, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Asta și pentru că venirea frigului a coincis cu debutul anului școlar. Părinții ai căror copiii sunt răciți sunt îndemnați să nu îi mai trateze acasă după ureche și să apeleze la ajutorul medicilor încă de la primele semne de boală.

Medicii recomandă ca în această perioadă cei mici să consume cât mai multe alimente bogate în proteine. Mai mult, părinții ai căror copii sunt răciți ar trebui să țină seama de felul în care îi îmbracă atunci cand îi scot în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 60