Zeul Bachus a dat liber la cules

0
1729

 

Viile de la Staţiunea de Cercetare din Pietroasele au fost luate cu asalt zilele acestea de culegători. Peste 70 de oameni au cules până acum mii de kilograme struguri. Deşi campania de recoltare a început de o săptămână, se anunţă o producţie destul de bună, pentru un an ca acesta. Până acum este estimată o producţie care variază 6000 şi 7000 de kilograme la hectar.

Strugurii sunt adunaţi de mâini dibace, iar mustul dulce este pregătit să devină vin. Este un proces complex şi de durată, dar rezultatul este de fiecare dată cel mai bun deoarece nimic nu este lăsat la întâmplare. Fiecare transport trece prin mâinile chimistului Staţiunii care măsoară cantitatea de zahăr. Apoi strugurii sunt băgaţi la o presă uriaşă de unde iese mustul. Nu este cel final însă. Toate impurităţile sunt eliminate, iar licoarea rezultată este lăsată la fermentat. După aproximativ două luni vinul alb este deja gata pentru împuteliere, în timp ce vinul roşu are nevoie de o perioadă mai mare de fermentare.

Campania de recoltare a strgurilor se va finaliza la jumătate lunii octombrie. La Staţiunea de Cercetare de la Pietroasele sunt 150 de hectare de vie cu struguri albi şi negri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 83