În ajutorul bolnavilor

0
1046

Politiștii buzoieni au donat luni sânge, mobilizaţi de un anunţ al Centrului de Transfuzie Sanguină, care a anunţat recent că stocurile de sânge sunt pe terminate. Nu mai puțin 25 de angajați ai Inspectoratului de Poliție Buzău au răspuns apelului pentru a-i ajuta pe cei care sunt pe patul de spital.

Nevoia de sânge i-a determinat pe reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău să apeleze și la colecte mobile. Aceștia au mers luni la Clubul Polițiștilor din Buzău pentru a recolta sânge de la 25 de angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

“Este un lucru deosebit de bun și un lucru deosebit de potrivit pentru perioada în care ne aflăm, pentru că numărul donatorilor noștrii a scăzut în timpul verii, scade și în timpul verii pentru că probabil au și ei alte problem de rezolvat. ” a spus  Adriana Crăciun – dir. Centru de Transfuzii Buzău.

Polițiștii buzoieni, mulți donator cu experiență, sunt conștienți că sângele înseamnă o viață salvată.

“Dorim prin această activitate să aratăm diponibilitatea polițiștilor de întrajutorare și, deasemenea prin aceasta, să transmitem un mesaj că este este necesar să ne ajutăm semenii ” a spus Mihai drăghiciu – purt. cuv. IPJ Buzău.

În urma unei recoltări de sânge, donatorii primesc o zi liberă de la serviciu, tichete în valoare de aproape 70 de lei și beneficiază de analize gratuite. Pentru un pacient, o pungă de sânge asigurată la momentul potrivit poate însemna grăbirea însănătoșirii sau poate face chiar diferența dintre viață și moarte!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 37 = 43