Zvonuri infirmate. Lucrările la podul de la Vadu Pașii continuă

0
1366

 

Lucrările la noul pod de la Vadu Pașii continuă iar podul pietonal rămăne închis. Este afirmația președintelului Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care ține astfel să infirme speculațiile apărute în presa locală, potrivit cărora se va relua traficul pietonal pe podul rutier. Şeful administrației judeţene spune că noul pod peste râul Buzău trebuie finalizat în maxim 2 ani.

După câteva zile în care muncitorii de la Integral SA, una dintre firmele care au câştigat licitaţia pentru construcţia unui nou pod peste râul Buzău, la Vadu Paşii, au stat degeaba ori chiar nu au venit la muncă, lucrările au fost reluate. Asta după ce patronul respectivei societăţi, Victor Vasilescu, ameninţase că nu se va mişca nimic pe şantier până când Consiliul Judeţean nu-i va plăti un avans pentru lucrări. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, spune că nicio presiune nu-l poate determina să-i plătească avans la lucrări, ci doar respectând legea și având toate aprobările de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

“Nu o să ajung niciodată, cât voi fi Președintele Consiliului Județean, să efectuez niciun fel de plată decât în litera și spiritual legii. Restul sunt absolut povești și, cu părere de rău îi anunț pe cei care nu și-ar dori să facem acest pod că, podul se va reabilita, se va mai face unul lângă acest pod, pe care se va circula atât pietonal cât și rutier. ”a declarant Petre Emanoil Neagu,  preşedinte CJ .

Nici redeschiderea podulului pietonal nu se ia în calcul, ci doar după reabilitarea obiectivului.

Săptămâna trecută, responsabilii Consiliului Județean Buzău au predat  amplasamentul  firmei constructoare iar  lucrările de constructie a noului pod trebuie finalizate în maximum doi ani.

“Au apărut, întradevăr, anumite informații, tot în mass media,  că există posibilitatea să se reia traficul pietonal pe podul care este în reabilitare și este închis. Nu, nu există această posibilitate. ”a adăugat Petre Emanoil Neagu, preşedinte CJ.

Investiţia este realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Totodată, Consiliul Județean Buzău a prevăzut în buget o sumă pentru cofinanţarea lucrărilor la podul de la Vadu Paşii. Este vorba despre 1,5 milioane de lei, pe care autorităţile îi folosesc la nevoie. Noul pod va fi reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investiția ridicandu-se la peste 26 milioane de lei.

Lucrarea va fi executată de un concorțiu format din mai multe firme, printre care și Integral Buzău, societate de construcții care a ridicat sau reabilitat mai multe clădiri din oraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =