O NOUĂ VICTIMĂ A VIRUSULUI WEST NILE

0
1733

Alertă în toată  ţara din cauza virusului West Nile. Tot sângele donat este verificat. La Buzau, a fost confirmat încă un caz de infectare cu West Nile. Este vorba de un elev de 17 ani, din localitatea buzoiana Clondiru. Pacientul a fost  deja externat din spital, iar evoluția sa este bună.

La Buzău, deşi tot puţini, donatorii de sânge sunt refuzați pe capete. Asta după ce, luna trecuta, o bătrână din comuna buzoiană Puiești a murit din cauza virusului West Nile. Timp de o lună, persoanele care provin din localitățile aflate în zona  în care a fost descoperit virusul, nu sunt primite să doneze sânge. În aceste condiţii, cei care donează sânge trebuie să completeze și un chestionar, ca măsură de precauţie, să nu transmită, prin sânge, la bolnavi, virusul. De altfel , sunt refuzate de la donare și persoanele care au febră sau alte simptome care ar putea da de bănuit că pot fi purtătoare ale periculosului virus.

Din nefercire, la Buzau, a mai fost confirmat încă un caz de infectare cu virusul West Nile. Potrivit reprezentantilor Direcției de Sănătate Publică Buzău, este cel de-al doilea caz de infectare cu acest tip de virus in județul Buzau. Este vorba despre un elev de 17 ani, din Clondiru, a cărui evoluție este bună. Tânărul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, însă, între timp, s-a externat iar acum se află la domiciliu.

La nivel national, au fost confirmate 22 de îmbolnăviri şi trei decese provocate de virusul West Nile, in Bucureşti, plus alte trei, în judeţele Brăila, Olt și Buzău.

Potrivit medicilor, 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome grave, însă în cazul în care sunt totuşi simptome precum febră ridicată şi dureri puternice de cap, persoanele respective trebuie să meargă de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 56