ATI, LA STANDARDE ÎNALTE

0
1049

Astăzi s-a inaugurat la Brăila, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, una dintre cele mai moderne secţii de ATI din ţară. De astfel, secţia este în top trei pe ţară în ceea ce priveşte dotările. Deşi lucrările au întârziat destul de mult din cauza litigiilor cu firma constructoare, astăzi secţia este pregătită să ofere ingrjire specifică ATI la cele mai înalte standarde, cu echipament de ultimă generaţie la nivel mondial.

Noua sectie ATI a Spitalului Judetean Braila va primi primii pacienti incepand de saptamana viitoare, insa pana atunci ea va fi supusa unei igienizari si sterilizari generale. Sectia, care are o capacitate de 30 de paturi, cu 5 mai multe decat vechea sectie, are dotari de ultima generatie, folosite in spitalele din intreaga lume. De la paturi la injectomate, carturi de resuscitare si monitoare, toate echipamentele sunt varfuri de gama, care nu numai ca vor da sanse mai multe de recuperare rapida pacientului, ci le va usura munca celor 5 medici care isi vor derula activitatea aici.

Cladirea noii sectii ATI a fost ridicata in perioada 2011 – 2013,  insa imobilul nu a putut fi folosit pentru ca s-au constat erori de proiectare si constructie care au dus si la litigii in instanta. Intr-un final, in ultimul an, acestea au fost rezolvate si sectia a putut fi, in sfarsit, inaugurata.

Sectia ATI face parte din seria de investitii demarate in urma cu multi ani in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila. In urma cu cateva saptamani au fost inaugurate si primele 6 sali de operatie, din noul Bloc Operator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 16