Colectele mobile, soluție salvatoare

0
1083

În plină criză de sânge, colectele mobile ar putea fi soluţia salvatoare și la Centrul de Transfuzii Buzău. Însă, există  persoane care recurg la alte metode pentru a convinge oamenii să doneze. Lansează, pe site-urile de socializare,  mesaje prin care încearcă  să sensibilizeze publicul relatand cazuri ale unor persoane care au nevoie de sange, însă e vorba de  situaţii petrecute cu mulţi ani în urmă și care nu mai sunt de actualitate.

Nevoia de sânge i-a determinat pe specialiștii Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău să apeleze și la colecte mobile. Astfel, de câțiva ani, conducerea unității sanitare a decis să încheie colaborări cu autoritățile locale din orașele Rm. Sărat şi Nehoiu, pentru astfel de colectări de sânge.

“La nivelul centrului este clar că nu mai atragem același număr de donatori pe care i-am avut pînă acum. Vom face tot posibilul, pentru a ne completa stocurile de sânge și pentru a ajuta pacienții care au nevoie de sânge, să plecăm în colectele mobile. ” spune Adriana Crăciun, director Centru de Transfuzie Buzău.

Însă, există persoane care recurg la alte metode pentru a convinge oamenii, în spatial virtual, să doneze sânge. Circulă, zilele acestea, pe site-urile de socializare, un mesaj de sensibilizare a opiniei publice.

„Daca cineva e dispus sa doneze sânge grupa AB pozitiv pentru o fetita cu aplazie medulara … Este la spitalul Fundeni, sectia de Pediatrie, are 11 ani, se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pâna la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. Macar dati mai departe!!! Nu-i greu!!!”

Povestea a sensibilizat multă lume iar până când mesajul a devenit viral nu a trecut mult. Însă o simplă căutare pe internet ne spune că acelaşi mesaj a mai fost lansat în anul 2009. La vremea aceea, cazul era real însă au trecut mulţi ani de când fetiţa avea nevoie de sânge şi, evident, nu mai e de actualitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 87