A avut loc primul termen în dosarul IPS Teodosie

0
1097

Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie rămâne sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Constanţa a respins, luni, solicitarea revocării măsurii formulată, în dosarul ”Nazarcea”, în care este Înaltul prelat este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene. Decizia nu va fi definitivă si poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen după finalizarea camerei preliminare în dosarul în care IPS Teodosie este judecat pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene. Apărătoarea Arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat, la finalul şedinţei de judecată, că va sesiza Curtea Europeană de Conturi pentru a verifica dacă a fost încălcată legislaţia în domeniul accesării de fonduri europene.

De asemenea, în cadrul şedinţei de ieri a fost cerută şi revocarea controlului judiciar pentru Arhiepiscopul Tomisului, Curtea de Apel amânând pronunţarea pentru astazi.

Pe timpul controlului judiciar, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie are mai multe obligaţii: trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţie conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă. Ea poate  fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 12