Sfaturi pentru părinți

0
1050

 

Odată cu începerea noului an şcolar, copiii sunt solicitați mai mult la cursuri, se odihnesc mai putin, iar pe acest fond imunitatea organismului scade. Este opinia medicilor, care îi îndeamnă pe părinți să le asigure celor mici o alimentație bogată în legume și fructe, dar și un program adecvat de odihnă. În caz contrar, copiii sunt predispuși la răceli, de la cele mai ușoare forme până la pneumonii.

Este știut faptul că odată cu începerea anului școlar, în unele colectivități încep să apară copii care răcesc, motiv pentru care lipsesc de la grădiniță sau școală. Exasperaţi de răcelile frecvente ale micuților, părinții apelează deseori la medicamente sau suplimente pentru creșterea imunității. Medicii îi îndeamnă însă pe aceștia să le asigure copiilor o alimentație adecvată, din care nu ar trebui să lipsească fructele și legumele, bogate în vitamine.

“În primul rând nu trebuie să se renunțe la micul dejun. Un mic dejun sănătos. Ceaiul nu trebuie să lipsească. Apoi prânzul trebuie sî fie constituit din cele două feluri de mâncare gătită. Și cina care să fie puțin cantitativ mai mică. Trebuie să predomine fructele, legumele proaspete și brânzeturile.” a spus Felicia Vasile-medic Spital Râmnicu Sărat.

Un rol important îl are și pachețelul pe care părinții trebuie să îl asigure copiilor în fiecare zi.

“Pachețelul să nu fie înlocuit de o pungă de cipsuri sau de un baton de ciocolată. Mă bucur că prim noul program a fost introdus mărul, sau fructul, în gustarea școlarului. ”a mai spus Felicia Vasile-medic Spital Râmnicu Sărat.

Părinții trebuie să fie atenți și la programul de odihnă al copiilor. Deseori trecerea de la un program lejer și de voie la unul impus prin orarul școlar suprasolicită elevii, iar imunitatea organismului scade.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 58